A szerver hosting egy nagyvállalat legjobb választása

A szerver hosting egy nagyvállalat legjobb választása

Ha szervereket üzemeltetünk – márpedig egy nagyobb vállalatnál ettől ma már nehéz eltekinteni – úgy számolnunk kell azzal, hogy fenntartásuk hosszútávon jelentős költségeket jelent majd. Hacsak alkalmazunk szerver hosting megoldást.

Mielőtt rátérnénk arra, mit jelent a szerver hosting és miért előnyös megoldás, vegyük végig, mire kell egy nagyvállalatnak figyelnie, ha saját szervertermet tart fenn.

Ez egyrészt növeli a vállalat ökológiai lábnyomát: nagyobb mennyiségű energiára lesz szükség ugyanis nem csak az IT-infrastruktúra, de a kiegészítő rendszerek üzemeltetéséhez is. Ilyen például a hűtőrendszer, amely jellemzően az adatközpontok legnagyobb energiafelhasználója a szerverek után. Vagy éppen a biztonsági rendszer, amely megakadályozza, hogy illetéktelenek férhessenek hozzá az érzékeny céges információkhoz, adatbázisokhoz.

Költségek terén sem ideális megoldás ez. Nem csak az energia drága, emellett a rendszer felügyeletére is figyelnünk kell. Olyan szakembereket alkalmaznunk, akik a nap 24 órájában képesek rendszereinket működőképesen tartani és a hibákat azonnal észlelni, gond esetén beavatkozni.

Rengeteg energia, rengeteg kiadás. És arról a tényezőről még nem is beszéltünk, hogy a szerverek elhelyezése milyen gonddal jár.

Itt lép be a képbe a szerver hosting. Olyan szolgáltatás ez, amelynek révén a legmodernebb szerver hosting adatközpontokat üzemeltető szolgáltatók, mint a DoclerNet lehetőséget kínálnak arra, hogy szervereinket náluk helyezzük el hosszú távon – így költségeinket a minimálisra szorítva le.

A szerver hosting révén nem csak egyszerűen helyet bérlünk gépeinknek, de egyben egy olyan ultramodern létesítményben helyezhetjük el őket, ahol biztosak lehetünk benne, hogy minden igényt kielégítenek. Nem lesznek kimaradások az energiahálózat kimaradásai miatt, vagy éppen azért, mert a felügyelet nem teljes. Mindezeket a gondokat a szolgáltatás leveszi a cég válláról – ezért több szempontból ideális megoldás ez.