Hogyan tanít meg a kereskedelemre a Catan telepesei nevű társasjáték?

A Catan telepesei társasjáték évek óta lázban tartja a társasjátékok szerelmeseit. Ezt a játékot már 2011 óta meg lehet vásárolni, hiszen akkor még fafigurákkal értékesítették. Ma már minden figura műanyagból készül. A játék lényege, hogy minél több települést és utcát építsünk fel a játék során. A meghódított területek rengeteg nyersanyagot kínálnak minden résztvevőnek. A települések szépen sorban várossá fejleszthetők. A nyersanyagokért és a hatalomért folyik a harc a játék során, amely nagy feladat elé állít mindenkit. A világon milliók kedvence ez a sikeres társasjáték, így erről sem érdemes lemaradni, itt akár azonnal meg is vásárolhatjuk: https://tarsasjatekrendeles.hu/TOP_50

A játék azon túl, hogy szórakoztató még a kereskedelemre is megtanítja a játékosokat. Ezt akár még felnőttek is kipróbálhatják, hiszen sokakat vonz a kereskedelem világa. A játékot hatszögletű táblákból kell összeállítani. Az összeállítása teljesen véletlenszerűen történik és mindig azokért a nyersanyagokért kell harcolni, amelyre éppen a legnagyobb szükségünk van.

A feleslegessé vált nyersanyagokat el lehet cserélni egy olyan játékossal, akinek éppen arra van szüksége. Természetesen egy nagy adag szerencse is kell ehhez a játékhoz, de a stratégia felállítása is nagyon fontos szerepet játszik.

A játékban szerepelnek változó és titkos pontok is, amelyekhez kártyák megszerzésével juthatunk. A pontokat csak akkor lehet felfedni a többi játékos előtt, ha már megnyertük a játékot. A legnagyobb lovagi hatalom és a leghosszabb út megszerzése a játék célja, így a játék során végig erre kell majd törekedni. A feladat nem túl egyszerű, de megoldható, ha okosan játszunk a saját jól bevált stratégiánkat követve. Ezek a nagyhatalmak bármikor másé lehetnek, ha a szerencse elpártol mellőlünk így a játék során végig legyünk résen. Ma már ehhez az alapjátékhoz számtalan bővítést is megvásárolhatunk, amelyek segítségével a játék még izgalmasabb és természetesen nehezebb is lesz. Mindig nézzük meg, egy-egy helyen mikor akciózzák a kiegészítőket és csapjunk le rájuk időben.