Illóolajok kisbabák számára

Illóolajok kisbabák számára

A csecsemők is szeretik a finom illatokat és mivel nagyon érzékenyek a szagokra, így mindenképpen oda kell figyelni arra, hogy milyen illatanyagokat használunk. Arra mindenképpen figyeljünk oda, hogy semmiképpen ne használjunk erős, tömény illatokat. Mindig csak egy pár csepp illóolaj mellett ajánlott dönteni.

Az illóolajok közül említésre méltó a rózsa olaj, ami megnyugtatja a babát és harmonizálja a közérzetét. Akár a babafürdető vízbe is bele lehet csepegtetni, de akár a testápolóba is bele lehet tenni. Az illóolajok között nagyon népszerű az édes-narancs illat is, ami növeli a baba ellenálló képességét, javítja az emésztést, mellette felfrissíti a levegőt. Egyensúlyban tartja a baba bőrének nedvességtartalmát. Ugyanide sorolható a mandarin illóolajok is, amelyek nemcsak élénkítenek, hanem ellazítják a babát.

A kamilláról sok jót lehet hallani, hiszen kiváló görcsoldó és fájdalomcsillapító hatású. Különböző bőrbetegségek tüneteit is hatékonyan lehet kezelni a segítségével. A kamilla olajt mindig hígítva használjuk, hiszen nagyon erős. A szantál olaj is nagyon népszerű a szülők körében, hiszen a szantál különleges illatának köszönhetően, a baba nyugodtabb lesz.

De nemcsak az illóolajok hatásáról érdemes beszélni, hanem az aromavizekről is. Fontos, hogy a víz teljes mértékben természetes anyagokból készüljön. Az aromavizeket leginkább párologtatni érdemes a kicsi babák közelében. A levendulavíz hűsít, regenerál. Nyugtató hatásának köszönhetően, a baba sokkal jobban fog aludni éjszaka is.