Itt mozognak a kötelező biztosítások árai 2019-ben

Itt mozognak a kötelező biztosítások árai 2019-ben

2019-ben ilyen árakon köthet kötelező biztosítást. A biztoshely kalkulátora pontosan meg fogja tudni mondani, hogy milyen árakon tud most biztosítás kötni. A kalkulátor oldalon az adatok kitöltése után a rendszer azonnal listázza, hogy mely biztosítónál éppen milyen áron érhetők el a biztosítások. Elkérik a jármű fontosabb adatait, a szerződő adatait és azt, hogy milyen okból szeretne biztosítást kötni. A szerződéses adatoknál el kell dönteni a díjfizetés gyakoriságát, azt, hogy milyen módon szeretnénk fizetni a biztosítást és meg kell határozni a kockázatviselés kezdetét. Ha minden adatot pontosan megadtunk a kalkulátorban akkor a rendszer máris listázza biztosítónként a jelenlegi kínálatot. Így már nagyon egyszerű lesz eldönteni, hogy melyik biztosítás a legmegfelelőbb számunkra.

Biztosító váltáskor mindig nagyon sok az érdeklődő, így ilyenkor érdemes elkerülni a biztosítókat és a kalkulátorból kinyerni a szükséges információkat. A szerződések évfordulójához közeledve már érdemes kalkulálni, hogy vajon érdemes-e a már meglévő biztosítónál maradni vagy érdemes inkább váltani. Évente egy alkalommal bárki biztosítót válthat, ezt nem tiltják. A társaságok gyakorta hirdetnek meg akciókat, így akár 10 %-kal olcsóbban is hozzájuthatunk egy-egy biztosításhoz. Fontos tudni, hogy a biztosító most már év közben is megváltoztathatják a tarifáikat, így érdemes egész évben résen lenni.

A hazai biztosítók az elmúlt időszakban nem nagyon termeltek nyereséget, hiszen ahogy az árverseny miatt csökkentették áraikat, azzal párhuzamosan nőtt a káresemények kifizetésének aránya. Ettől az évtől kezdve fel kell készülni arra, hogy a biztosítók biztosan emelni kényszerülnek, hogy fent tudják tartani működésüket. Ez a helyzet viszont ahhoz fog megint vezetni, hogy hatalmas lesz az árverseny még így is. Most még nagyobb szükség van az olyan oldalakra, mint a biztoshely, hiszen itt naprakészen láthatjuk, hogy az egyes biztosítók milyen áron kínálják a kötelező biztosításokat.