Kik számítanak igazi üveges mesternek?

ablak

Lakásfelújítás, korszerűsítés vagy éppen a meghibásodott rendszerek javítása kapcsán korántsem mindegy, hogy mely szakember mellett döntünk. A piacon rengeteg cég kínálja szolgáltatásait, és legyen szó akár üvegezésről, akár a nyílászárók felújításáról, mindenki találhat pénztárcájának megfelelő megoldást. De mégis mi alapján érdemes például üveges mestert választani? Melyek azok a szempontok, amik szerint kiválasszuk a megfelelő szolgáltatást? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

Lakásbiztosítás kapcsán nagyon fontos, hogy kizárólag olyan szakembert válasszunk, aki a biztosítók által elfogadott partner. Ez számunkra is egyfajta garanciát nyújt arra, hogy biztosan a megfelelő színvonalú szolgáltatást kapjuk majd. S ha már biztonságról esik szó, akkor nem mehetünk el a megfelelő zárrendszerrel felszerelt ablakok mellett, hiszen nem csak az ajtók gondoskodnak otthonunk védelméről.

Fontos, hogy előzetes árajánlatot kaphassunk nagyobb munkálatok esetén, s így tervezhetünk a várható költségekkel. Ennek érdekében nélkülözhetetlen a helyszíni felmérés, mely során már meggyőződhetünk arról, hogy mekkora profizmussal áll a szakember a felmerült feladatokhoz. A legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy milyen üveg típusok vannak jelen a piacon és azokat milyen területen érdemes leginkább használni. Az igazán megbízható profi nem csak a konkrét kivitelezésben nyújt segítséget, hanem a szállításban, a szerelésben és persze az ideális üveg típus megtalálásában is. Viszugyel Zoltán üveges mester fontosnak tartja, hogy a megrendelők egyéni elképzeléseit is sikerüljön megvalósítani.

A nyílászárók cseréje, felújítása mellett a legtöbben szigetelési szempontok miatt döntenek. A kellemetlen huzat-jelenség kiiktatása, az energia megtakarítás és a jobb hangszigetelés érdekében azonban nem csak a teljes csere, de akár a felújítás is ideálisnak bizonyulhat. Nehezen záródik az ablak? Ilyenkor a gyors segítség éppen úgy elengedhetetlen, mint akkor, ha kitört az üveg. Még a legnagyobb elővigyázatosság ellenére is előfordulhat, hogy a huzat becsapja az ablakot, s hasonló esetekben fontos, hogy otthonunkat teljes biztonságban tudhassuk, arról nem is beszélve, ha kint hideg időjárás uralkodik. Szakemberválasztás alkalmával tehát az árakon túl megéri a megbízhatóságot és a nyújtott szolgáltatásokat is szem előtt tartani.