Koktélok világának mámorító hozzávalói

Ha Karib-térségről és Latin-Amerikáról esik szó, az alkoholos italok kedvelőinek a rum is eszükbe jut. De attól függetlenül, hogy ez az itóka innen származik, manapság már Európában is több nemzet képviselői is foglalkoznak rum készítésével. De a rum bárhonnan is származzon, legyen az bacardi rum, vagy captain rum, az esetek többségében a cukornád leveléből készítik a sokak által közkedvelt szeszes italt. Néha előfordulhat az is, hogy a nádcukorgyártásból visszamaradt melaszt hasznosítják rum készítésére. A párlat színezéséhez karamellt szokás adagolni a szeszhez, ezáltal gyönyörű aranybarna színben fog pompázni a poharunkba kitöltött italunk. Akár bacardi rum, akár captain rum készítéséről van szó, mindig tölgyfahordókba töltik a szeszt és tárolás végeztéig, mely lehet rövidebb vagy hosszabb időtartam, ott fog pihenni. Alkoholtartalma általában minden rumnak 37- 60% között van, így mindenki könnyedén kiválaszthatja azt az üveget és márkát, amelyik számára szívmelengetőbb.