Már nem kell sokat aludni és elektromos autóból lesz több

Az elektromos autókkal szemben, még most is a legnagyobb ellenérv a felhasználók körében a kevés elektromos töltőállomás. Ez egyrészt, szerencsére egyre kevésbé fedi a valóságot, másrészt az autók töltése otthon is megoldható, akár hálózatról, akár megújuló energiaforrásból, ami szerintem igen is komoly előny azzal szemben, hogy a robbanómotoros autókat csak a kúton tölthetjük, ráadásul jó drágán.
Az elektromos autótöltés ráadásul, a városi elektromos töltőállomásokon ingyenes és köszönhetően a robbanásszerűen fejlődő technológiának, ma már gyors is.
Bár most még nincs minden sarkon elektromos töltőállomás, az állam hivatalosan is bejelentette, hogy a jövőben komoly hálózatot szándékozik kiépíteni, ami nagymértékben megnöveli az elektromos autók használati értékét.
E mellett pedig, a ma még a robbanómotorosakénál rövidebb egy töltéssel megtehető távolság is folyamatosan tolódik ki, sőt, a Tesla modelljei már meg is haladják azt.
Ezek együttesen mutatják, hogy rövid időn belül komoly létjogosultsága lesz itthon az elektromos autóknak és az átlag felhasználók számára is egyre inkább megéri majd váltani és a mindennapi használatban a robbanó motorok helyett a csendes, környezetkímélő és gazdaságos járműveket használni.