Miért jó a leesés gátlós gyerekágy?

Miért jó a leesés gátlós gyerekágy?

A bútoráruházak széles modellválasztékot kínálnak a leesés gátlós gyerekágyakból nem csak csecsemőknek, hanem óvodás és iskoláskorú gyermekeknek részére is.

A nagyobb gyermekek éjszaka gyakrabban forgolódnak, mint a felnőttek ezért védeni kell őket, nehogy véletlenül leessenek az ágyról. A leesés gátlós gyerekágyak megakadályozzák az esésből adódható sérüléseket.

Milyen anyagból készülnek a leesés gátlók?

  • A favázasszerkezetek meglehetősen erős szerkezetűek és általában három különböző helyzetbe szerelik fel a gyerekágyra.
  • A fém oldalak nagyon megbízhatóak és tartósak. A fém hideg anyag, ezért gyakran használják más anyagokkal kombinálva.
  • A kombinált oldalak kialakítása különféle anyagokból készülnek: tömör fa, forgácslap, műanyag, fém, lágy hab és szövet kombinációjában.

Hogyan válasszunk leesés gátlós gyerekágyat?

A megfelelő leesés gátlós gyerekágy kiválasztásához figyelembe kell vennie néhány szempontot. Ide tartozik a gyermek kora és a szoba kialakítása.

Minden gyerekágyat életkor szerint kell megválasztani. 

0 – 7 hónapos csecsemők számára egy puha szövetből készült leesés gátlós gyerekágy nyújtja a megfelelő biztonságot. Kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a természetes szövetből készült modelleket, megbízható rögzítéssel.

Az idősebb gyermekek számára, akik már megtanultak járni a kis magasságú leesés gátlósgyerekágyak is elegendőek. A legjobb megoldás az ágy oldalán lévő védelem, amely nem takarja az ágy teljes hosszát, hanem annak csak egy részét. Az oldalvédelem tökéletesen ellátja a védő funkciót, ugyanakkor lehetővé teszi a gyermek számára, hogy segítség nélkül felmásszon alvóhelyére.