Milyen nyári személyautó gumi márkák vannak?

személyautó gumi

A biztonságos közlekedés nagymértékben azon is múlik, hogy milyen állapotban van a gépjármű, mekkora figyelmet fordítunk a rendszeres szervizelésre és a gumikra. Sokan vannak, akik a négyévszakos gumikat részesítik előnyben, mások szezonváltáskor automatikusan lecseréltetik a téli szettet a nyárira. Nem csak az évszaknak megfelelő gumihasználat a lényeges, hanem azok állapota is. Nyaraláshoz közeledve célszerű a kopott gumikat újakra cseréltetni, ezzel a biztonságos célba érkezés érdekében téve.

A szakemberek nem véletlen hangsúlyozzák rendszeresen az évszaknak megfelelő gumihasználat előnyeit. Ugyan a téli abroncsot sokan egész évben használják, de ilyenkor arra biztosan lehet számítani, hogy akár egy szezon alatt elkopik, többet fogyaszt, és a menetzaj sem szolgálja a közlekedés kényelmét. Célszerű tehát a téli helyett a nyári abroncsot választani, hiszen az anyagában is a meleg aszfalton történő közlekedésre lett kialakítva. S hogy milyen márka mellett érdemes letenni a voksot? Sok autós találkozik a problémával, és akár tapasztalt sofőrként is nehéz lehet a választás. Az akciosgumi.hu-hoz hasonló oldalakon egy helyen megnézheti, hogy milyen nyári gumi márkák közül lehet válogatni. Gumivásárláskor az ismert márkák termékeivel biztosan nem lőhetünk mellé, érdemes tehát kicsit többet rászánni a területre.

S hogy mire érdemes még odafigyelni a nyárhoz közeledve? Ugyan a repjegy árak minden korábbinál kedvezőbb áron elérhetőek, és bizonyos úti célok tényleg csak ilyen módon közelíthetőek meg praktikusan, de a közeli helyszíneket választók szívesen teszik le a voksot a saját autóval történő közlekedés mellett. Mivel ilyenkor rendszerint több ezer kilométer megtételéről van szó, javasolt a gépjármű alapos átnézetése az indulást megelőzően. Fontos, hogy a megfelelő pótalkatrészek helyet kapjanak az autóban, mint ahogyan a plusz gumi is nélkülözhetetlen.

Mivel a nyári forróságban a folyadékbevitel kiemelt jelentőséggel bír, ezért mindig legyen nálunk több liter innivaló, melyek tárolásához az autós hűtőtáska bizonyul ideálisnak. Ez egyébként akkor is remek döntés, ha némi harapnivalót is magunkkal vinnénk az útra, hiszen nem tudhatjuk, milyen gyakran találunk megfelelő pihenőhelyeket.