Nem könnyű feladat a pályázatírás!

kredit

A haza vállalkozások többsége igen sűrűn vesz részt pályázatokon, hiszen az így elnyert pénzek a legtöbb esetben vissza nem térítendő támogatások. Legjobb esetben a cég rendelkezik saját pályázatíróval, akinek ez a szakmája és napi szinten ismeri a kapcsolódó törvényeket és a pályázatírások tartalmi követelményeit. Nem minden vállalkozás van azonban ilyen jó helyzetben, hiszen sok helyen maguk a cégvezetők próbálkoznak a pályázatírással. Amikor már úgy érezzük, segítségre van szükségünk profi szakemberétől a pályázat megírásához itt megtalálhatjuk a megoldást.

Mit kell tudni a pályázatírásról?

Maga a pályázati rendszer nagyon komplex ismeretet kíván, hiszen az éppen hatályos jogszabályok ismerete is elengedhetetlen. A sikeres EU projektek lebonyolítására ma már számtalan cég szakosodott, mégsem elhanyagolandó, hogy melyik cég mellett tesszük le a voksunkar. Megbízható működés, pályázatírói múlt és tapasztalat elengedhetetlen, hogy 100 százalékig nyugodtak legyünk a beadandó pályázattal kapcsolatban. A magyar állam által nyújtott EU támogatásokról sok cég nem is értesül időben. Pontosan emiatt is érdemes olyan pályázatírással foglalkozó cég mellett dönteni, akik folyamatosan figyelik az új pályázati lehetőségeket.

Mennyibe kerül a pályázatírás?

A pályázatírás természetesen mindig pénzbe kerül, de a pályázatfigyelést ma már teljesen ingyen is elvégzik azok a cégek, akiket eleve megbízunk a pályázatírással. Nekik is érdekük, hogy olyan pályázatot ajánljanak fel, amelyen nagy valószínűséggel sikeresen indulhat el az adott vállalkozás. Komplett nyilvántartást vezetnek az éppen futó pályázatokról és azokról is, amelyeket csak beharangoztak, de még nem kerültek kiírásra. Így sokkal felkészültebben lehet majd a pályázatokat is beadni és a határidővel sem lesz gond. A profi pályázatíró cégek mindig a vállalkozásnak legmegfelelőbb pályázatokat gyűjtik össze, hiszen fontos, hogy minden kitételnek megfeleljen a pályázó cég. A leginkább megfelelő pályázatok közül végül az ügyféllel közösen kiválasztják azt, amelyikre be is adják rövid időn belül az összeállított pályázati anyagot. A vállalkozások nagy része még mindig nem ismerte el a pályázatíró cégek hatékonyságát, de talán egy-két elmulasztott vagy meg nem nyert pályázat segít a legközelebbi okos döntés meghozatalában.