Szétnézett már egy online böllérboltban?

böllérboltban

Ha a disznóvágás kerül szóba, akkor sokunk emlékei között felsejlenek a gyermekkori események. A koránkelés, a sült vér íze, és a roskadásig pakolt asztal emlékként maradtak meg legtöbbünkben. Az egész napos munka azonban nem csak a család hússzükségletének biztosításáról szól, hanem a közös programról is, amikor összegyűlik a család apraja-nagyja. A tapasztalatok azt mutatják, hogy napjainkban a disznótor már inkább csak a vidéki kisvárosok és települések sajátja, hiszen legtöbbször a nagyüzemi állattartás keretein belül jutnak el a hústermékek az üzletekbe.

Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy ne lenne létjogosultsága a disznóvágásnak. Vannak olyan családok, amelyek esetében tradicionális programnak számít a tor. A szükséges eszközök legtöbbször ott lógnak a melléképület, kiskonyha falán, vagy sorakoznak a polcokon. Az idő vasfoga azonban rányomhatja bélyegét minőségükre, ráadásul a korszerű berendezésekkel jelentősen megkönnyíthetőek a felmerülő feladatok. A bollerbolt.hu-hoz hasonló weboldalakon egy helyen nézheti meg hogy online milyen húsfeldolgozó eszközöket találhat.

A megbízható kések nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a munkafolyamatok gördülékenyen történjenek. Ehhez persze a késélezők és a bárdok sem hiányozhatnak, a méretes vágódeszkák pedig az alapanyagok előkészítése során játszanak fontos szerepet. A disznótor során kolbászok, hurkák rendszerint szép számmal készülnek, ehhez pedig a műbelek elmaradhatatlanok. A minden szempontból tökéletes végeredményhez az optimális fűszerezés éppen úgy elmaradhatatlan, mint a korszerű kolbásztöltő gépek és azok minőségi alkatrészei.

 

Ugyan a tapasztalat és a hozzáértés nagymértékben megkönnyíti a munkát, de a munkavédelmi eszközök mégis szükségesek lehetnek ahhoz, hogy az éles késekkel zajló munka még csak véletlenül se járjon balesettel. A megbízható kesztyűkre már csak azért is célszerű figyelni, mert a munka során lecsúszó pálinkák igencsak megtehetik hatásukat.

 

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy jó minőségű szerszámokkal, eszközökkel egyszerű dolgozni, ez pedig kiemelten fontos akkor, ha nagymennyiségű alapanyag feldolgozásáról van szó. Vannak, akik másnapra is hagynak a feladatokból, de a legtöbben szeretnének estére végezni mindennel. A korszerű alapanyagok és eszközök ebben nyújtanak nagy segítséget.