A ledfénycső nem fárasztja a szemet

Az ipari környezet, gyárak, irodaházak megkövetelik a megfelelő világítás biztosítását. A ledfénycső tökéletesen ellátja a feladatát, hiszen a korábbi modellekhez képest ugyanúgy hozza azt a fényerőt, amire szükség van. De akkor mi az előnye, ha a már ismert fényerőt biztosítani tudja? Ezek az előnyök a technológiájában mutatkoznak meg az elődeikhez képest. A hagyományos fénycsövek minden irányba szórták a fényt, ez könnyen észrevehető abból, hogy az árnyékok is kevésbé látszanak a használatukkor. Mivel a fényük rávetült a mennyezetre is, ezért olyan fényes felületeket kellett biztosítani a számukra, amik reflektálták a fényüket, hogy az nagyobb mértékben koncentrálódjon oda, ahová szükséges.

A ledfénycső ezzel ellentétben egységesen és koncentráltan képes kibocsájtani a fényt úgy, hogy az emberi szemet egyáltalán nem fárasztja. Ez a másik nagy hátrányuk a hagyományos fénycsöveknek, hiszen a használatuk során nem keletkezik vibráló fény, ami az emberi szemet rendkívül fárasztja úgy, hogy közben nem is lehet érzékelni. A ledfénycső energiafelhasználása nagyjából megegyezik az elődökével, tehát ezen a téren nem mutat újat, viszont az ismét egy előny, hogy sokszorta nagyobb az élettartama, mint egy hagyományos modellnek, amely a bekapcsolások számától függően volt képes működni. A ledfénycső korántsem használódik el ennyire gyorsan.

A LED fényforrás minden tekintetben előnyösebb az eddig használt technológiákkal szemben. Oda kell figyelnünk, miként használjuk fel ezeket a lehetőségeket, hiszen rengeteg energiát takaríthatunk meg az alkalmazásukkal. Hogyha lehetséges lenne mindenhol átállni ezekre a megoldásokra, az nagyban képes lenne csökkenteni az energiaigényeket, amik olyan nagy hatással vannak manapság a környezetre. A LED fényforrás elsőre sokkal drágábbnak tűnhet, hiszen egy-egy izzó ára többszöröse a normál izzókéhoz képest. Viszont ahogy egyre jobban elterjed, annál olcsóbb lesz, és egyébként is megtérül rövid időn belül, ezt mindenki szemmel láthatja a villanyszámláján.

Egyébként is csak egyszer kell beruházni a LED fényforrás nyújtotta lehetőségekbe, és ezzel több éven keresztül nem lesz gondunk. Nem lesz szükség állandóan az égők cserélgetésére úgy, mint a wolfram szál esetében. Hiszen az ilyen izzók elég hamar kiégtek, ráadásul feleslegesen igen nagy hőt termeltek. Biztosan sokan megtapasztalták már, mennyire kellemetlen hozzáérni véletlenül egy forró villanykörtéhez. A LED fényforrás egyáltalán nem melegszik, ezzel őrzi meg a saját és a foglalata élettartamát. A kerámiafoglalatok a magas hőfok miatt lettek kitalálva.