Domain regisztráció a Webparadicsomnál

Minden sikeres weboldal a megfelelő domain kiválasztásával indul, ma már szinte nincs is olyan vállalkozás, amely ne lenne fenn az interneten. A Webparadicsom éppen ezért kínál ügyfélbarát domain regisztrációt, mely segítségével a domainek világát kevésbé ismerők is pár lépéssel saját domain címet szerezhetnek.

A domain regisztráció menete

Saját domain regisztrációhoz előbb el kell döntenünk, hogy milyen TLD-t, azaz domain végződést szeretnénk. Magyar cégként érdemes a .hu-t megcélozni, de itthon is gyakori a .com, .net, .org, .info, .biz vagy .eu használata.

Miután kiválasztottuk a kívánt domain nevet és végződést, a Webparadicsom regisztrációs oldalán áttekinthetjük a választott végződéshez kapcsolódó információkat. Ezekből az adatokból megtudható, mennyibe is kerül a regisztráció, majd a következő évforduló alkalmával mekkora összeget kell fizetnünk a megújításért.

A regisztráció elkezdéséhez a Domain Regisztráció gombra kell kattintani a választott végződésnél, majd a következő oldalon kiválaszthatjuk, hogy csak a domain névre van szükségünk, vagy igénybe vesszük-e a Webparadicsom valamelyik biztonságos és gyors tárhelyét is. Amennyiben még nincs tárhelyünk, mindenképpen érdemes egy tárhelyet is választani!

A következő lépésben kell megadnunk a választani kívánt domain nevet és végződést, melyet a rendszer a Tovább gomb megnyomásával ellenőriz is. Az ellenőrzéssel megbizonyosodhatunk arról, a választott domain még szabad és nincs használatban.

Ha a választott domainünk szabad, rögtön meg is jelennek az árak, így akár 10 évre is lefoglalhatjuk a kért domain nevet, biztosítva ezzel, hogy még véletlenül se kerüljön máshoz, ha elfelejtenénk megújítani.

Egy újabb Tovább gomb megnyomásával választhatjuk ki az opcionális szolgáltatásokat, ahol akár 1 órán belüli ügyintézést, email átirányításokat vagy a külföldi domain nevek esetén az adataink titkosítását is megrendelhetjük.

A Hozzáadás a kosárhoz gomb megnyomásával a rendszer megmutatja a kosár aktuális tartalmát, a rendelni kívánt szolgáltatásokat tételesen az árakkal, a fizetendő ÁFÁ-val és a végösszeggel. A Rendelés feladása gombra kattintva adhatjuk meg adatainkat, vagy jelentkezhetünk be már meglévő fiókunkba.

A rendelés feldolgozása a lehető leghamarabb megkezdődik, s ezzel mindent megtettünk, hogy végre tulajdonosai lehessünk a kiválasztott domain címünknek. A Webparadicsomot választva arról is gondoskodtunk, hogy a domain nevünk mindig elérhető legyen, s weboldalunk megbízhatóan működjön!