Francia manikűr elkészítése géllakk segítségével

Minden ápolt, igényes nő odafigyel arra, hogy manikűrje tökéletes legyen. A szép kezek határozott képet alkotnak tulajdonosáról. Többféle körömfestési technikák között lehet válogatni. A hölgyek előszeretettel döntenek a francia stílus mellett, hiszen nemcsak nagyon szép, de egyszerű is. A francia manikűr kétféle alapszínt használ fel, rendszerint fehéret és egy nude árnyalatot. A tökéletes manikűr elkészítéséhez nem kell csak egy kis kézügyesség. Ehhez szükséges hagyományos körömlakkokat az internetről is be tudjuk szerezni, de ha valami tartósabbat szeretnénk, akkor válasszuk a géllakkot.

A francia manikűr figyelemmel kíséri az aktuális trendeket, színeket, és ma már akár bármilyen színt fel lehet használni a manikűr elkészítéséhez. A semleges, halvány árnyalatok ugyanis nagyon jól passzolnak egy erős színen. A francia manikűr elkészítéséhez természetesen nemcsak megfelelő körömlakkra lesz szükségünk, hanem egyéb kiegészítőkre is, mint például lakklemosó, vattapamacs, narancsfapálca, alapozó- és fedőlakk. A francia körömlakkozás technikáját könnyedén el lehet sajátítatni, így akár mi magunk is el tudjuk készíteni. A körmök végére egy erősebb színt kell felvinni, majd egy áttetsző vagy halvány színnel le kell fedni, és máris kész a francia manikűr.

Zömmel kellemes, pasztellszíneket szoktak választani, de ma már egyre többen döntenek a piros, lila, fekete vagy zöld körömvégek mellett. A hagyományos körömlakkal szemben a géllakk azért jobb választás, mert az akár 4 hétig is megmarad, nem töredezik meg, és nem kopik le. Itt is fontos a minőség, hiszen akkor hetekig szép körmeink lesznek majd. Lakkzselé között is vannak különbségek. A legjobb választás az, ha egyfázisú termékeket választunk, amelyeket fedőlakk nélkül is lehet használni. Természetesen UV vagy LED lámpa segítségével köt meg. Kötési ideje rövid, alig egy perc alatt megszárad. Mindig vékony rétegben kell felvinni, hiszen így szárad meg egyenletesen. A felülete fényes marad, így nem kell rá plusz fényzselét tenni. A francia manikűr így tartósabb marad. Természetes és épített körömre is használható, mind a kettőn tartósan megmarad.

A géllakk szinte végtelen számú színárnyalatban kapható. A színeket akár mi magunk is össze tudjuk keverni, így újabb árnyalatokat tudunk megalkotni. A francia manikűr elkészítésének lépéseit mindenképpen meg kell jegyezni, ha otthon szeretnénk elkészíteni. Első körben a körmöket elő kell készíteni, és a jobb tapadásért egy különleges, savmentes lakkal kell átkenni. Az alapozó zselére kerül fel az első réteg géllakk. Ezt lámpa segítségével megszárítjuk. Ha kész, jön a fedőzselét, hogy a körmöket védjük, és szép fényt kölcsönözzön nekik.