Lassú az Androidos telefon? Android gyorsítása pár lépésben!

Problémák vannak okostelefonjával? Nem működnek funkciói megfelelően? Hosszú perceket kell várni arra, hogy betöltsön a telefonkönyv vagy a galéria? Az újonnan vásárolt készülékek kezdetben minden gond nélkül működnek, ám idővel előfordulhat, hogy hibákra leszünk figyelmesek. Mi a teendő ilyenkor? Abban az esetben, ha a telefon használata teljesen ellehetetlenült, akkor érdemes először visszaállítani a gyári beállításokat. Persze nem ez az egyetlen módszer, hiszen az Android gyorsítás útmutató segítségével adatvesztés nélkül oldhatjuk meg a telefon gyorsítását.

Előfordulhat az is, hogy nem áll rendelkezésre elegendő tárhely az optimális működéshez. Ennek ellenőrzése érdekében nézzük meg a memóriát és a telefon tárhelyét is, s ha szükséges, akkor mindenképpen szabadítsunk fel egy kevés tárhelyet. Ez történhet képek, videók törlésével, vagy alkalmazások eltávolításával. Fontos az is, hogy a gyorsítótárat időnként töröljük, hiszen a böngésző és a különféle játékok használata nagyon sok szemetet hagy a készüléken.

Érdemes lehet egyszerűen újraindítani a telefont, ugyanis ekkor az ideiglenes memória és a fölöslegesen háttérben futó programok is törlésre kerülnek. Ne várjunk addig, amíg teljesen lelassul a telefon, legalább hetente egyszer kapcsoljuk ki egy éjszakára a készüléket. Ügyeljünk a widgetekre is, melyek bár rendkívül hasznosak, de a futtatások komoly feladat elé állíthatja az okostelefont. Ha tudjuk nélkülözni a kevésbé használt widgeteket, akkor célszerű azokat kikapcsolni.