Lézeres körömgomba kezelés a végleges megoldás?

A gondosan ápolt kéz és láb magukért beszélnek. Bárki, aki valaha is szenvedett körömgombától, tudja, milyen káros, ráadásul igen csúnya is. Ez a köröm fehéres vagy sárgás-barna elszíneződésében nyilvánul meg, gyakran megvastagodik vagy deformálódik.

A gombák leginkább a meleg, nedves helyeket kedvelik. Könnyen megfertőződhetünk közös törölköző vagy körömolló, papucs használatától is. Ezen kívül  az is kedvez a kórokozók terjedésének, ha olyan lábbelit viselünk, amelyben a lábunk nem szellőzik.

Ha körmünkön azt vesszük észre, hogy megvastagodott, rétegződött, feltöredezett, deformálódott vagy besötétedett, esetleg elemelkedett a körömlemeztől, akkor bizony a körömgombának sikerült megtapadnia.

A körömgomba hagyományos kezelését krémekkel és kenőcsökkel szokták gyógyítani, amelyek külső használatra alkalmazhatók és hatásukat igen hosszú idő alatt fejtik ki. Az ilyen készítmények alkalmazását azonban gyakran kísérik nem kívánt mellékhatások és az sem biztos, hogy hatásuk végleges marad.

A lézeres körömgomba kezelés rendkívül hatékony

A lézeres körömgomba kezelés során alkalmazott lézer fényenergiája áthatol az érintett körmön és a keletkező hő segítségével elpusztítja a gombás spórákat. A A lézeres körömgomba kezelés a környező szövetet és a köröm szerkezetét nem befolyásolja, ezért az egészséges köröm újra növekedhet a következő hónapokban.

A lézeres körömgomba kezelésnél a betegeknek nem kell félniük a mellékhatásoktól vagy a körömgomba kiújulásától.

A gombás fertőzés típusától és súlyosságától függően néha elegendő egy  kezelés. A legtöbb esetben azonban két, vagy három lézeres körömgomba kezelés szükséges, hogy garantálják az egészséges körömágy növekedését.

A lézeres körömgomba kezelés előnye más módszerekkel összehasonlítva, hogy a lézer alkalmazásánál nem használnak kémiai anyagokat. Ez előnyös lehet az előrehaladott körömgombás betegek számára, akik nem tudnak, vagy nem akarnak tablettát szedni.