Miért hasznos a lépcsőházi biztonsági ajtó?

lépcsőházi biztonsági ajtó

A társasházakat sokan kifejezetten azért kedvelik, mert a lakók közelségének köszönhetően biztonságban érzik magukat. Vannak, akik el sem tudják képzelni életüket egy hatalmas telek közepén álló házban, mint ahogyan a paneleket sem kedvelik sokan, éppen az említett lakóközösség miatt. Tény viszont, hogy a biztonságra való odafigyelés nem maradhat el egyetlen ingatlan esetében sem, hiszen az ördög nem alszik. Elég csak annyi, hogy a lépcsőház bejárati ajtajánál tönkremegy a kódos rendszer, és máris védtelenek az elavult ajtókkal bíró ingatlanok.

Tudta, hogy a silány minőségű zárakkal rendelkező ajtókkal akár egyetlen perc alatt elboldogulnak az illetéktelen behatolók? Saját életterének védelme érdekében nélkülözhetetlen napjainkban a biztonsági ajtó. Mielőtt tehát azt gondolná, hogy erre kizárólag a családi házak esetében érdemes figyelni, fontos tudnia, ez korántsem így igaz. A lépcsőházi biztonsági ajtó hűen szolgálja azt a célt, amire rendeltetett, s ugyanakkor a hang-és hőszigetelés érdekében is sokat tehetünk segítségével.

Betörésvédelem társasházakban is

Kevés félelmetesebb szituáció képzelhető el, mint az, ha az éjszakai nyugalmat a zárral történő babrálás zavarja meg. A helyzet akár tragédiával is végződhet, ezért nem csoda, ha legtöbbünk számára felbecsülhetetlen értékkel bír a biztonságos otthon. Még akkor is igaz ez, ha egyébként plusz egy ajtó szolgálja a lépcsőházba történő bejutás megnehezítését. A tapasztalatok szerint azonban tény, hogy a betörők rendszerint kifigyelik, mikor marad az ingatlan üres, s ekkorra szokták időzíteni a behatolást. Akár 15 perc is elegendő ahhoz, hogy több milliós kárt okozzanak a magukkal vitt műszaki cikkekkel és ékszerekkel. Az Unisec bejárati biztonsági ajtó segítségével akkor is biztonságban tudhatja otthonát, ha munkában van, vagy elutazik.

Kellemetlen szagok a lépcsőházban? Felejtse el!

Ételek illata járja át a lépcsőházat, amit Ön nem szívesen engedne be otthonába? Zavarja az ajtaja előtt elhaladókról áradó dohányfüst? Míg saját otthonunkban kedveljük a konyhába érezhető finomságok illatát, addig nem biztos, hogy szeretnénk tudni a teljes társasház aktuális menüjét. A megfelelő szigeteléssel rendelkező bejárati ajtó használatával végleg búcsút mondhat a kintről beáradó szagoknak vagy nem kívánatos illatoknak. Nem ez azonban az egyetlen előnye az optimális szigetelésnek!

Hőszigetelés a takarékoskodás szolgálatában

Mindannyian jól ismerjük a telenként érkező magas fűtési számlákat. Mindez csak akkor bosszantóbb, ha mellette nincs is a lakásban megfelelő hőérzetünk. Az ingatlan elégtelen szigetelése sajnos együtt járhat azzal, hogy állandóan fázik lábunk és még maximumon üzemelő fűtés esetén is két pulóverben töltjük az időt otthonunkban. A szigetelés terén is bizonyított biztonsági bejárati ajtó nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a meleg télen bent, nyáron pedig kint maradhasson. Ennek köszönhetően sikerülhet az energiafelhasználáson takarékoskodni, ami kicsit sem elhanyagolható szempont napjainkban.

Vannak olyan részei otthonunknak, amelyeket rendszerint hosszú távra alakítunk ki. Tipikusan ilyenek a nyílászárók, amiket nem cserélünk le néhány évente. Fontos tehát, hogy az ablakok és ajtók kiválasztásakor törekedjünk az időtálló minőségre és a kiváló energetikai jellemzőkre. Amennyiben társasházi ingatlannal rendelkezik, akkor is mindenképp megfontolást érdemel a biztonsági ajtó választása.