Miért lényeges, hogy a pénzügyi tanácsadó független legyen?

Fontosnak tartja, hogy anyagi döntéseit minden tényező ismeretében hozza meg? Legyen szó akár nyugdíj-előtakarékosságról, gyermek célú megtakarításokról, vagy vállalkozói hitelfelvételről, a szakmai segítség sok esetben nélkülözhetetlen. Gyakran előfordul, hogy a pénzügyi piacon laikusként sokszor olyan kifejezésekkel találkozhatunk, melyek ismeretlenek lehetnek számunkra. De mégis milyen tanácsadó cég mellett érdemes letenni a voksot? Válasszuk az első hitelintézetet? Vagy célszerű inkább független szakembereket felkeresni? A Grantis is a függetlenségre esküszik, hiszen a tapasztalatok szerint csak így várható el egy szakembertől a megbízhatóság.

S hogy mely területek a leginkább népszerűek manapság akkor, ha hitelezésről, megtakarításokról van szó? Ma már vállalkozóként és magánszemélyként is remek lehetőségeink vannak álmaink megvalósítására. Legyen szó akár forgóeszközhitelről vagy hosszú távú befektetéseket célzó megoldásokról, a kis-és középvállalkozások gond nélkül megtalálhatják számításukat a kínálatban. A magánszemélyek leggyakrabban a lakáshitelek iránt érdeklődnek, melyekhez akár a lakáshitel szerződés is remek választás lehet a megelőző években. A szabad felhasználású hitelek ugyan rendszerint kevésbé kedvező feltételekkel érhetőek el, mint a célhoz kötött jellegűek, de érdeklődés ettől függetlenül mutatkozik irántuk.

Napjaink embere szeret takarékoskodni és felkészülni a váratlan eseményekre. Ahelyett, azonban, hogy a matrac alatt dugdosnánk a nehezen megkeresett összegeket, érdemes inkább célirányosan befektetni a pénzt. Ez utóbbinak köszönhetőn kihasználhatunk állami támogatást, vagy plusz jövedelemhez juthatunk. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a nyugdíjas évek biztonsága mindennél fontosabb. Sajnos az állami nyugdíjrendszertől nem számíthatunk olyan nyugdíjra, mely megfelelő lenne a megszokott életszínvonal megőrzéséhez. Pénzügyi tanácsadó segítségével sikerülhet megtalálni azt a megoldást, mely megfelelő lehet egyéni elképzeléseinknek és anyagi lehetőségeinknek is.

Míg sajnos egy-egy hitelintézetnél előfordulhat, hogy annak érdekeit tartja elsődlegesnek az ügyintéző, addig a független szakértő esetében ettől biztosan nem kell majd tartani. Feltehetjük kérdéseinket, megoszthatjuk a profival elképzeléseinket arról, milyen elvárásaink vannak a leendő megtakarítási formával szemben. Akár már a munkával töltött évek kezdetén érdemes elgondolkodni azon, milyen megtakarítási forma lenne számunkra az ideális. Sőt, online kalkulátort is kitölthetünk, hogy jobb rálátásunk legyen a területre.