Milyen klíma webáruházak vannak?

klíma webáruházak

Manapság már nem kell sokat keresgetni és számtalan klimaszakáruházat találhatunk a neten. A klímaszakáruház.hu linkre kattintva megnézheti, hogy milyen egy online klíma szaküzlet. Ma már otthonunkban kényelmesen akár a fotelből is kiválaszthatjuk a nekünk tetsző klímát. Hihetetlen választékot fogunk találni itt, hiszen különböző gyártmányokat kínálnak különböző teljesítményekkel. Vásárlás előtt a legfontosabb, hogy eldöntsük milyen klímára van szükségünk. Ha nem vagyunk szakmabeliek akkor érdemes szakember segítségét kérni, aki elvégzi otthonunkban a szükséges felmérést és csak ezután érdemes megvásárolni a klímát. Az optimálisan megválasztott klímaberendezés aranyat ér, hiszen takarékoskodhatunk is vele.

Manapság igen sokan választják a split klímákat. Az osztott klímák kettő részből állnak, egy beltéri és egy kültéri egységből. Természetesen a két egységből a beltéri a kisebb, a nagyobb rész kerül kívülre. Viszont ehhez a feltételeket meg kell teremteni. A kinti egységbe kerül majd a kompresszor, amelynek bizony van némi hangja, így ezt is figyelembe kell venni választásnál. Energiahatékonyság szempontjából az SEER/SCOP jelölést kell figyelni. Az SEER a legfontosabb, hiszen ez jelöli az energiahatékonyság fokát, azaz hogy mennyi elektromos áramot fog fogyasztani a berendezés hűtési módban. Az SCOP jelölés a fűtési hatékonyság fokát jelzi. Ma már Uniós szabály szerint ennek minimum el kell érnie a 3,8 értéket.

A hűtés valamint a fűtés is megvalósítható a split klímákkal. Lényeges különbség a klímák között, hogy milyen hőmérsékleti intervallumon képes a működésre. Ha ezt választjuk fő fűtésként, akkor érdemes olyan split klímát vásárolni, amely a fűtésre van optimalizálva. A fűtőbetét segítségével -22-35 Celsius fokos hőmérsékleten is képesek a fűtésre. Ezek a készülékek általában A++ vagy A+++ energiahatékonyságúak. Amikor a klíma lefagy akkor egy pár perces folyamat után a készülék fagymentesíti magát és ugyan úgy üzemel tovább, mint ha mi sem történt volna. Ezt a folyamatot az újabb készülékeknél már intelligens rendszerek irányítják, így nekünk teendőnk nincsen.