Mit tegyek, ha fáj a vállam?

fáj

A vállfájdalomnak többféle kiváltó oka van, ám a legtöbb érintett abban egyetért, hogy jelentősen képes rányomni a panasz bélyegét az életminőségre. Sokan a hűsítő gélekben, a fájdalomcsillapítókban hisznek, vagy a műtéti megoldástól remélik a fájdalommentességet. Tény azonban, hogy ha a mindennapi szokások továbbra is fennállnak, akkor akár a műtét után is kiújulhatnak a panaszok. Mindegy, hogy a félelem miatt választana természetes módszert a gyógyulásra, vagy egyszerűen abban hisz, hogy a gyökerénél kell a problémát kezelni, a gyógytorna kitűnő választásnak bizonyul vállfájás esetén.

A vállficamon és a balesetből fakadó sérüléseken túli tényezők is együtt járhatnak a vállfájdalom kialakulásával. A túlerőltetés, vagy egyszerűen az évek múlásával járó degeneratív folyamatok egyaránt vezethetnek oda, hogy a vállfájás állandó része legyen mindennapjainknak, sőt, akár az ujjakba és a karokba is kisugározzon. Nem ritka, hogy az ülőmunka közben történő helytelen testtartás vezet oda, hogy a vállakból a nyakba sugárzó fájdalom megnehezíti az életet.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni az egészséges életmód fontosságát, pláne akkor, ha ülő munkát végzünk, súlyfelesleggel rendelkezünk, vagy nem mozgunk eleget. Ilyenkor fokozottan lényeges változtatni, ezen ugyanis a hosszú távú egészség és fájdalommentesség múlhatnak. Sokan nem is tudják, hogy tulajdonképpen rossz szokásaikra vezethető vissza a fájdalom. Mások beérik a recept nélkül kapható krémekkel, és azoktól remélik a gyógyulást. Tény pedig, hogy a gyógytorna igazi megoldást kínálhat a problémára, és a szakemberek a helyes testtartásra is megtanítanak a megfelelő gyakorlatok végzésével. Ha már egy jó ideje fáj a válla, érdemes megoldást keresni, ami tartós javulást hozhat: https://www.gyogytornaszom.hu/vallfajdalom-ellen-kezeles/

A vállpanaszok gyógyításában a hagyományos gyógytorna mellett a manuálterápia és a McKenzie-terápia is remek választásnak bizonyulnak. Természetes módszerként állnak rendelkezésre, ugyanis a lételemünknek számító mozgást veszik alapul. Alkalmazásukkal a kiváltó okok és a tünetek is megszüntethetőek, hiszen a vállízület helyes működését célozzák ezek a már számtalanszor bizonyított terápiák. Miért élne együtt a rendszeres, sugárzó fájdalommal, ha olyan megoldás is létezik, mely fájdalom nélkül, természetesen járul hozzá az életminőség javításához?