Nyári egészséghoroszkóp: mire számíthatnak a csillagjegyek?

Az utóbbi másfél évben az egészség központi kérdéssé vált! Be kellett ismernünk, hogy ami sokaknak olyan természetes alapállapot, az, hogy nagyjából egészségesek vagyunk, mekkora kincs valójában! Ha körbe nézünk környezetünkben, akkor pedig a pandémia nélkül is beláthatjuk, mekkora csoda egyáltalán az emberi szervezet működése, védekező- és alkalmazkodó képessége! A meleg hónapokban a napfény, a szabadban eltöltött többletidő, a mozgás feltölt minket plusz életenergiával, és ritkábban is betegeskedünk. Az EZO TV jósaival most egészség közeljövőjét vettük górcső alá.

KOS

Figyelj oda tartásodra és vérnyomásodra! Ez a két sérülékenyebb pontod, melyekre, ha kiemelten ügyelsz, megelőzhetsz sok kellemetlenséget!

Erősítsd hátizmaidat, szerezz be ergonomikus matracot, ellenőrizd tartásodat a kirakatokban! Vérnyomásodra figyelj: se a túl alacsony, se a nagyon magas értékek nem kedvezőek! Alkalmazz lehetőleg természetes gyógymódokat a kezelésükre!

BIKA

A nyugalmat, konzervatívabb értékeket képviselő Bika gyomra sok mindent nem emészt meg, s ez fizikálisan is megnyilvánulhat. Emésztőrendszered érzékenysége miatt lehetőleg kerüld  a szintetikus kemikáliákat (gyógyszerek, műanyag élelmiszerek, illetve étrendkiegészítők).

Fogyassz elegendő egészséges folyadékot! Vigyázz nemi szerveid és végbeled egészségére is, mert ezek szintén érzékenyebb pontjai szervezetednek.

IKREK

A levegő első jegyének érzékeny testrésze a légzőrendszer, különösen a hörgők területe. Hajlamosabb vagy az allergiára, mely nem csak légúti, de bőrtünetekben is megnyílvánulhatnak. Sportolás, otthoni munkavégzés alkalmával fogékonyabb vagy a sérülésekre, ezért alkalmazz bátran védőfelszerelést (kesztyű, szemüveg stb.). Lehetőség szerint erősítsd immunrendszeredet, hogy ellenállóbb lehess a baktériumok, vírusok ellen!

RÁK

Az érzékeny Rákoknak tudatosabban kell ügyelniük lelki állapotukra, ugyanis könnyen depresszióba eshetnek, mely egyéb testi tünetekbe (akár vérnyomási problémák) nyilváníthatnak meg. Alkalmazzanak természetes gyógymódokat (meditáció, gyógyteák), töltsenek több időt a szabad ég alatt, és mindenképp beszéljék ki problémáikat, tisztázzák a félreértéseket az érintettekkel!

A hölgyek nemi szerveikre, azok hormonjaira, s az általuk befolyásolt szervrendszerekre, szervekre (csontok, csontsűrűség) fokozottabb figyelmet fordítsanak! Vizsgálják magukat rendszeresen, s az éves szűrést is illesszék be a menerendjükbe!

OROSZLÁN

Az életerős Oroszlánoknak is van pár gyenge pontjuk, amikről természetesen nem szívesen adnak hírt: hátuk, vérnyomásuk, keringésük különös figyelmet igényel! Fordulj szakemberhez, ha érzed, “rendetlenkedik” valamelyik testrészed! Kúráld magad lehetőleg természetes készítményekkel!

SZŰZ

Talán a túl fegyelmezett, szabályos életvitelből adódóan, idegrendszered kissé érzékenyebb az általánosnál. Alkalmazz természetes gyógymódokat annak megerősítsére: gyógyteák, pszichológus, relaxációs technikák, meditáció. Visszereidre különösen figyelj! Speciális harisnya viselése ér!

MÉRLEG

Hajlamos vagy az allergiákra, ezért erősítsd immunrendszeredet, hogy minél többet kivédhess! Fogyassz inkább több folyadékot (nem alkoholos italokat): ásványvíz, gyógyteák, ugyanis veséidnek az átlagosnál nagyobb rá az igényük! Bőröd érzékenyebb, amire különösen nyáron ügyelj! Fogászati szűrésre legalább évenként juss el! A gennyes gócokat gyorsan ártalmatlanítsd!

SKORPIÓ

Fontos a kielégítő mennyiségű víz-, illetve gyógytea-fogyasztás, ugyanis kiválasztórendszered és hólyagod állapotára különösen oda kell figyelned! Fogorvosát a Skórpió is rendszeresen látogassa a bajok elkerülése érdekében! Lábbelire ne sajnálja a pénzt, mert hosszú távon többet fog nyerni ezáltal!

NYILAS

A hörgők területe a Nyilasok szervezetében is egy érzékeny pont. A comb, medence, csípő környéke sérülékenyebb, ezért érdemes naponta legalább egy minimális gimnasztikát végezni, hogy szükség esetén könnyebben kivédhető legyenek a sérülések!

BAK

Válts ki éves masszázsbérletet! Izmaidat megóvhatod vele a lemerevedéstől. Lelki síkon sokat rágódsz dolgokon, melyek gyomorpanaszokként jeletkezhetnek. Viselj bátran védőruházatot bármilyen tevékenységbe fogsz!

VÍZÖNTŐ

Csont- és idegrendszer a két legérzékenyebb pontod! Éves szűréssel sok problémát megelőzhetsz! Lehetőség szerint alkalmazz természetes készítményeket, gyógymódokat! Lábaid állapotára, különös tekintettel a visszerekre, fordíts nagyobb figyelmet!

HALAK

A szervezet szállítórendszerei (nyirok- és vérkeringés, nyirokcsomók), valamint a testedet mobilizáló rendszered elemei, különösen a lábfej, lábujjak (körömgomba, lúdtalp) kívánnak nagyobb odafigyelést. Folyamatosan erősítsd immunrendszeredet, hogy ellenállóbb lehessen a gombás, bakteriális és vírusfertőzésekkel szemben is! Lelki feszültségeid levezetésére találj megfelelő módszert (pszichológus, sport, pszichodráma csoport, meditáció), hogy elkerülhesd a vérnyomásproblémákat!