Nyerő ötös – tudnivalók a Zöld Otthon Hitelről

Akár 70 millió forintos hitelt is kaphatnak az energiahatékony otthonra vágyók. A Zöld Otthon Program ráadásul az egyedülállóknak is elérhető. Jöjjön néhány fontos részlet!

Alapadatok a Zöld Otthon Hitelről

Legalább 4 és legfeljebb 70 millió forint lehet a hitelösszeg, amelyet minimum 5 és maximum 25 éves futamidő alatt fizethetünk vissza. A Zöld Otthon Program kalkulátorával már a tapogatózáskor kiderül, hogy hozzávetőlegesen mekkora lesz a havi törlesztőrészlet.

Kamat

A Zöld Otthon Hitelnek a teljes futamidő alatt rögzített, maximum 2,5%-os az ügyleti kamata. A Zöld OTK-nál, azaz a családi otthonteremtési kamattámogatással kombinálva azonban akár 0% is lehet az ügyleti kamat. Ennek köszönhetően jól tervezhetőek a ránk váró költségek. THM 2,66%

Energetikai besorolás

A Zöld Otthon Program feltételeinek egyike, hogy a vásárolni vagy építeni vágyott ingatlan legalább BB energetikai besorolású legyen. Ennek jegyében például meghatározzák azt is, hogy milyen arányban kell megújuló energiaforrást használni.

Hitelbírálat

A hitelbírálati határidőket előírások szabályozzák. Az értékbecslés rendelkezésre állásától számítva nem haladhatja meg a 15 munkanapot. Illetve a 25 munkanapot, ha új lakás építéséről van szó. A feltételek teljesülése esetén két munkanap alatt folyósítják a hitel összegét.

Egyedülállóként is igényelhető

Az NHP Zöld Lakáshitelt nemcsak házastársak, hanem élettársak vagy egyedülállók is igényelhetik.