Rendellenes szőrnövekedés szőrtelenítése

Az SRH (Super Hair Removal) lézeres szőrtelenítés alkalmazása javasolt a szőrtüszőgyulladással összefüggő rendellenességek kezelése mellett a rendellenes szőrnövekedéssel járó betegségek, illetve műtét utáni állapotoknál is, amik folyamatos szőreltávolítást igényelnek.

Szőrtüszőgyulladás

A szőrtüszőgyulladás bakteriális vagy gombás eredetű gyulladás a szőrtüszők helyén vörös, viszkető és égő duzzanatok alaknak ki. A gyulladást főképp gombák vagy baktériumok – jellemzően Staphylococcusok és Streptococcusok – okozzák.

A gyantázás szakszerűtlen használata is sok problémát okozhat. Ilyen például, ha a szőreltávolítást végző rossz irányba tépi a szőrt, ami sérülést és fertőzést okozhat.

Kialakulhat

  • folyamatos ülőmunka esetén, akik gyakran izzadnak
  • műszálas anyagból készült viseleteknél (rossz szellőzés)

Ha szőrtüszőgyulladás hátterében az áll, hogy a szőrszál az erősebb felhám miatt nem tud kibújni, tartós, lézeres szőrtelenítés jelenthet megoldást.

A policisztás petefészek (PCOS)

Hormonális rendellenesség az inzulint termelő sejtek túl sok inzulint állítanak elő, ami hiperinzulinémiát okoz. Ezáltal a petefészek túl sok tesztoszteront termel. A sok androgén petefészekcisztákhoz, pattanásokhoz és férfi típusú szőrnövekedéshez vezet.
Olyan testrészeken jelenik meg erős szőrösödés, ahol a nőknek általában nem, ilyen bajuszvonal, az arc, a mellkas, a has vagy a hát, ekkor is tökéletes megoldást nyújt a lézeres szőrtelenítés.

Mellékvesekéreg-eredetű (adrenális) kóros szőrnövekedés

Lényege, hogy a koleszterinből az enzimhiány következtében különböző szinteken fellépő zavarok miatt, nem tudnak a cukoranyagcseréért és só- és vízanyagcseréért felelős mellékvesekéreg-hormonok (glukokortokoidok és mineralokorikoidok) képződni, ezért a felhalmozódó “alapanyag” férfihormonokká alakul. Legenyhébb esetek fokozott szőrnövekedést okoz.

A bőrgyógyászatban a lézerek nélkülözhetetlen eszközök A SHR (Super Hair Removal lézeres szőrtelenítés az egyik leghatékonyabb és legkíméletesebb lézeres kezelés a bőrgyógyászatban.