Tájékozódjon a klíma részletes működéséről

Amikor megjelentek az első légkondicionálók, akkor az emberek csak azért vásárolták őket, hogy a lakásukat le tudják hűteni általuk. Viszont a növekvő igények megkövetelték a gyártóktól, hogy olyan légkondikat alkossanak meg, amelyek már a levegőtisztítást és a párátlanítást is képesek voltak elvégezni, az extra fűtésen kívül. A Fisher klíma extra funkciói közé tartozik az előbb felsoroltak mellett, hogy kijelzi amikor a szűrők eltömődtek, vagy már cserére érettek. A légkondicionálók működési elve végül is egyszerűnek mondható, hiszen a meleg szobából kiszívják a levegőt és a helyére hideget juttatnak.

Azonban többről van itt szó, mint levegőkeringetésről, főleg ha extra lehetőségekkel is rendelkezik az adott klíma. Az úgynevezett split klímák például egy kültéri és egy beltéri egységgel rendelkeznek, amelyek között nyomásálló csövekben kering a folyadék.

A belső egység elszállítja az adott hőmérsékletű folyadékot az épületen kívülre. A mobil légkondicionálóknál minden alkatrész egy egységben kapott helyet, vagyis nincs külső vagy belső egység. Ezeket a klímákat a legegyszerűbb használni, mivel csak be kell dugni őket az aljzatba és kész. Az inverteres oldalfali klíma valamivel bonyolultabb működésre képes, hiszen igen csendes és fejlett technológiával működik.

Abban az esetben, hogyha alacsony fogyasztású légkondira vágyik, akkor mindenképpen inverteres változat mellett kell döntenie. Az inverteres klíma számtalan előnnyel rendelkezik, amibe beletartozik a csendes működés is.