Trapézlemez előtető – Tényleg jó választás?

Minden vállalkozó és tulajdonos arra törekszik, hogy új módszereket, alapanyagokat vessen be az építési projektek megvalósítására. Ma már trapézlemezből is lehet előtetőt építeni, amely számtalan előnnyel jár.

Milyen előnyöket kínál a trapézlemez?

A lemez első előnyeként az árát kell megemlítenünk, hiszen, ha megelégszünk egy hagyományosabb színvilággal, akkor sokkal olcsóbban megoldhatjuk az előtető megépítését, mintha például fából készülne. A második előnye a karbantartás, hiszen szinte nem is kell vele foglalkoznunk, köszönve a különféle korrózióálló bevonatoknak. A harmadik a telepítés és kivitelezés, hiszen pár óra alatt könnyedén megépíthetjük belőle az előtetőt. A negyedik előnye a súlya, mert egy könnyű alapanyagról beszélünk, amelyhez nem szükséges semmilyen szerkezetet igénybe venni, hogy a megépítését megoldjuk. Ezeket a lemezeket nem kell festeni, eleve abban a színben vásárolhatjuk meg amilyent szeretnénk. Ez az előny segíthet elkerülni egy újabb kiadást is, mert nem kell szakembert hívni a festéshez. Láthatjuk, hogy a trapézlemez felhasználása számos előnnyel jár.

 

Miért érdemes még ezt az egyre népszerűbb anyagot választani, ha előtetőre van szükségünk?

A polikarbonát előtetőkkel ellentétben a trapézlemez sokkal jobban ellenáll a környezeti kihívásoknak. Bizonyára sokan jártunk már úgy, hogy a jégeső a polikarbonát tetőt tönkretette, de a trapézlemeznél ezzel nem kell számolni. A jég kopogását kell csak hallgatnunk, de kárt nem tud benne tenni.

 

Hol érdemes trapézlemez előtetőt felhúzni?

Lakóházaknál, de még irodáknál is érdemes ezt a lehetőséget figyelembe venni, hiszen a mai modern otthonokhoz és irodák dizájnjához ez az anyag nagyon jól illeszkedik. Terasztetőnek, ajtó fölé, de még erkélyekhez is fel lehet használni a trapézlemezt, ha előtetőre vágyunk.

 

Mit kell tudni az anyagról?

A trapézlemez egy fém építőelem, amelyet a keresztmetszetéről neveztek el. Általában 0,35 és 0,75 milliméteres vastagságú lemezek közül választhatunk. A lemezt hidegen formázzák és a gyártók törekednek arra, hogy különféle bevonatokkal is ellássák, amelynek köszönhetően időjárásálló és tartós lesz. Vegyes bevonatokat használnak, valamint horganyozzák is ezeket a lemezeket. A lemezt különféle méretekben vásárolhatjuk meg. Egy betű és egy szám jelzi, hogy éppen melyik lemezről van szó. A szám minden esetben a bordamagasságot jelöli.

A trapézlemez előtető vidámmá teheti otthonunkat, vagy barátságosabbá irodánkat

A lemezek nagyon sok színben választhatók, így tényleg olyan színben tudjuk megvásárolni, amely jól illeszkedik otthonunk vagy irodánk meglévő dizájnjához. Természetes és egészen rikító színekben is gyártják, így csak képzeletünk szabhat határt annak, hogy milyen színű lemez mellett tesszük le a voksunkat. A gyártó az országban már 5 telephellyel is rendelkezik, így mi magunk személyesen elmehetünk a lemezekért, de kérésre házhoz is szállítják azokat.