Tudnivalók a szolárium használatáról

szolariuum

A barna bőrt mindig is az egészséggel azonosítottuk. Ugyan társadalmanként és koronként eltérő volt mindig is, hogy milyen bőrszín felel meg az aktuális szépségideálnak, de ha napjainkat nézzük, akkor a barnaság sokak számára igen vonzó. A napsugárzás káros hatásaira talán felesleges is felhívni már a figyelmet, és még a megfelelő minőségű napvédő készítményekkel sem érdemes hosszasan a napon tartózkodni. Bajlódjunk az önbarnító krémekkel, vagy létezik ennél korszerűbb, kényelmesebb megoldás?

A szolárium iránt töretlen érdeklődés mutatkozik manapság. Annak érdekében azonban, hogy egészséges módon tudjuk használni a készüléket, érdemes tisztában lenni néhány dologgal. A hollandimpex.hu-hoz hasonló oldalakon minden szükséges tudnivalót elolvashat a szolizásról, és akkor is hasznos információkhoz juthat, ha végre beindítaná saját szolárium szalonját.

Szolárium használatkor nem csak a szoli ágy tisztaságára célszerű kiemelt figyelmet fordítani, hanem a bőr tisztaságára is. Sminkben nem érdemes befeküdni, és a zsíros bőr is mindenképpen megtisztítást igényel. A bőr típusa és a korábbi szoláriumozással töltött idő is befolyásolja azt, hogy mennyi időt érdemes választani a gépben.

A szolizás hozzájárul az ápolt és egészséges megjelenéshez, valamint segíthet a csontritkulás megelőzésében is. A rendszeres szolárium látogatás a szervezet D-vitamin termelésére jótékony hatással van. Fontos tudni, hogy a korszerű gépek külön arcbarnítóval is fel vannak szerelve, melyek külön UV szűrőkkel is el vannak látva. Ennek a fajta elővigyázatosságnak köszönhetően megelőzhető a ráncok kialakulása és a hámréteg megvastagodása. A szakemberek egyébként azt is javasolják, hogy az álló és a fekvő szoláriumot váltakozva használjuk, így a teljes testfelületen megfelelő barnaság érhető el.

Ne feledkezzünk meg a szolárium kozmetikumokról sem, melyek nem csak a gyorsabb barnulásban segíthetnek, hanem a tartós színek elérésében is. A szolizás hatékonysága akár 40 százalékkal is javítható akkor, ha a vendégek a megfelelő készítményeket használják. Azért is kiemelt jelentőséggel bír az ilyen irányú bőrápolás, mert optimális barnaság csak a megfelelő hidratált, ápolt bőrön érhető el. A bronzosító termékek elmélyült, kávébarna szín elérését teszik lehetővé.