Tudtad, hogy a magán egészségügyi biztosítás már nem csak a gazdagok kiváltsága?

Ma már egyre többen ismerik fel és el a magánegészségügyi biztosításokat. A magán egészségügyi biztosítás  közel sem jelenti azt az elérhetetlen luxust, amit régen. Pár évvel ezelőtt még csak a menedzsereknek, igazgatóknak volt egészségbiztosítások, de mára ez már teljesen megváltozott. Egyre többen kötik meg a biztosításokat, hiszen felismerték, hogy ez a fajta egészségügyi ellátás sokkal kiszámíthatóbb és jobban is lehet rá támaszkodni. Ami eddig luxus volt mára már alap. Aki csak megteheti, megvásárolja magának az egészségbiztosítást, hogy biztonságban érezze magát. A magánegészségügyi szolgáltatások népszerűsége már nem csak a gazdagok körében nő.

Két év alatt közel 11 százalékkal nőtt az egészségbiztosítások száma. Természetesen magánegészségügyi ellátást amúgy is sokan igénybe vesznek csak nem egészségbiztosításon keresztül pedig az valamivel olcsóbb is lenne. Gondold csak át hányszor voltál az elmúlt évben maszek fogorvosnál, vagy kerestél fel egy bőrgyógyászt. Ma már szinte minden jövedelmi státuszban megtalálható az egészségbiztosítás iránti megnövekedett igény. A magánellátásokban azokat a szolgáltatásokat is elérhetjük, amelyeket az állami szolgáltatásokban nem vagy csak nagyon nehezen. Számos horrortörténetet hallani, hogy a várakozó lista olyan hosszú, hogy 3 vagy 4, esetleg 6 hónap múlva tudnak időpontot adni egy CT vagy egy MR vizsgálatra.

A magánpraxisokban az orvosok elegendő időt szánnak minden betegre és a kivizsgálások is teljesértékűek. Nem csak a felszínen vizsgálódnak az orvosok, hanem sok esetben komolyabb vizsgálatokat is elvégeznek, hogy a végére járjanak egy-egy egészségügyi problémának. Gyorsabban és gördülékenyebben halad minden, kezdve az időpontegyeztetéstől, egészen a vizsgálatig. Ma Magyarországon szinte mindenki retteg, ha orvoshoz kell mennie, vagy kap egy kórházi beutalót. Főleg az idősebb korosztály érzi magát veszélyben egy-egy kórházi látogatás alkalmával, hiszen teljesen kiszolgáltatottak a rendszernek. A sűrűbb szűrővizsgálatok sokszor komoly betegségek megelőzésére képesek, amelyek az állami egészségügyben több hónapos várakozási idővel vehetők csak igénybe. A privát egészségügy mindenre megoldást kínál és már megfizethető csomagokat lehet igénybe venni. Ha valakinek van havonta 7-10 000 forintja, akkor inkább döntsön a magánegészségügyi ellátás mellett.