Utólag beépíthető ajtó beépítése hogyan történik?

szalfa

Szalafa oldalán keresztül segítséget kaphat utólag beépíthető ajtók beépítéséhez. A Szalafa által gyártott tokok minden esetben méretre készülnek, amely az ajtó nyílásának tökéletesen megfelelő. Magas ajtónyílás, nagy magasságú ajtólap, felülvilágító sem jelenthet akadályt a Szalafának. A cég bármit és bármikorra képes elkészíteni, természetesen az ésszerű és megoldható keretek között. Mivel utólag beépíthető tokkal készülnek az ajtók, így azoknak a beszerelését a padlóburkolási, csempézési munkálatok befejezése után javasolják. A cég külön ajtólaponként, szerelhető tok borításként és tokonként szállítja le a komplett ajtókat.

Miután az alkatrészeket kicsomagoltuk az ajtótokokat a falnyílásba kell behelyezni. A tökéletes vízzárás érdekében az ajtóknál szilikont kell használni, ezért a tokot a padló felett pár milliméterrel szükséges elhelyezni. a hosszanti tokszáraknál figyeljünk oda, hogy tökéletesen függőlegesen, míg a vízszintes elemeknél arra ügyeljünk, hogy tökéletesen vízszintesen álljanak.

Ennek eléréshez érdemes vízmértéket használni. Beállítás után purhabbal lehet rögzíteni az ajtókat. Az ajtónyíláshoz 1 méter magasban valamint a padló vonalában érdemes elhelyezni egy-egy távtartót, így a hab nem tudja majd benyomni a tokot. Minden egyes purhabnak más és más lehet a megkötési ideje, így ezt használat során ellenőrizzük. Ha letelt a várakozási, kötési idő, akkor a kidagadt purhab részeket el lehet távolítani. A tokborítást ezek után már fel tudjuk tenni diszperziós ragasztó segítségével. A tok-borítás tökéletes illeszkedése érdekében gumikalapács segítségével a tok mentén ütögessük végig.

Az ajtó beállítása után következhet az ajtószárny felakasztása. A gumitömítés alatt furat található, amelybe imbuszkulcsot illeszthetünk és elvégezhetjük a beállítást. Az utólag beépíthető ajtóknál fontos, hogy a padlóburkolat és a tok között kialakuló hézagot szilikonnal töltsük ki, hiszen így kerülhető el, hogy felmosáskor ne kapjon vizet. Ezután következhet a kilincs felszerelése, amelyhez csavarhúzóra lesz szükségünk. Amint a kilincs felszerelésével elkészültünk következhet a küszöb lerakása. A küszöböt csak a beállítás után lehet lerakni.