Vállalhat-e garanciát egy SEO cég? Egy tanácsadót kérdeztünk.

Szeretné vállalkozását felvirágoztatni, és minél többekhez eljuttatni az eladni kívánt termékek, szolgáltatások hírét? Fontosnak tartja a folyamatos növekedést és a hosszú távú működőképességet? Napjainkban mindezek már kizárólag az internetes jelenléttel egybekötve lehetségesek. Sokan vannak, akik maguk igyekeznek megoldani minden, weboldalukkal kapcsolatban felmerülő problémát, pedig tény, hogy a szakember segítsége legtöbbször nélkülözhetetlen lenne. Legyen szó bármilyen szakértelmet igénylő tevékenységről, megrendelőként, ügyfélként sokak számára fontos, hogy garanciálisan történjen a munkavégzés. S vajon miként van ez a keresőoptimalizálás esetében? „A SEO tanácsadás azért nem vállalható garanciával, mert nincs kontrollunk a többi 9 szereplő tevékenysége felett” – mondta Boóc Péter, SEO szakértő.

 

Ugyanakkor tény az is, hogy ennek ellenére is ajánlott a keresőoptimalizálással kapcsolatos teendőket valóban gyakorlattal és a megfelelő hozzáértéssel rendelkező profikra bízni, hiszen nekik rálátásuk van a terület aktualitásaira, és minden információ birtokában munkálkodnak a Google előkelő helyezésének megvalósításán. Sokan azonnali eredményeket várnak, pedig érdemes tisztában lenni azzal, hogy a SEO nem csak marketing lépések láncolatát rejti magában, hanem a kulcsszavakra optimalizálás, a profi szövegírás, a design és egy jól felépített keresőoptimalizálási stratégia feladatait is. Mindezek hosszú távon mutatnak eredményeket, és az előkelő helyezés mellett egyúttal a vállalkozás forgalmi mutatóinak növekedését is.

 

S hogy miben segíthet egy profi SEO tanácsadó? Elsőként is fontos, hogy olyan szakember mellett tegye le a voksot, aki már jelentős tapasztalattal rendelkezik és referenciákat is képes felmutatni. Nem csak a honlap részletes elemzését végzi el, rámutatva a hibákra és a javításra szoruló elemekre, hanem tartalmi javaslatokat is tesz a weboldal kulcsszavainak ismeretében. A technikai SEO révén megteremti azokat a feltételeket, melyek elősegítik a keresőlistán való előkelő helyezését. Ha nincs ideje, szakértelme arra, hogy saját maga írjon szöveget, vagy intézze a programozási feladatokat, akkor mindezt szakemberre is bízhatja, aki komplexen végzi el mindazokat a teendőket, melyek szükségesek a weboldal valóban eredményes és hosszú távon is működőképes online jelenlétéhez.