Vélemények a potencia gyógyszerekről: érdemes esélyt adni nekik?

A potencia növelésének vágya és igénye valószínűleg az emberiség történelmével egyidős. Itt természetesen rengeteg különböző igény ötvöződik: van, aki a már meglévő, „átlagos” vagy akár azon felüli potenciálját növelné, míg van, aki orvosi panaszra, például merevedési zavarra keres gyógyírt. A téma egészen mostanáig, lassan a 21. század harmadik évtizedének kezdetéig is tabunak számít, és sokan szégyellik magukat és problémáikat, ahelyett, hogy segítséget kérnének vagy új, lehetséges megoldásokat keresnének. Ne felejtsük el, semmilyen egészségügyi probléma sem szégyen és az igazi hiba az, ha nem próbálunk meg előre jutni, segítséget kérni, ha úgy érezzük, zsákutcába érkeztünk.

Milyen férfiaknak szánt potencianövelő szerek léteznek?

Az ilyen szerek két fő típusba sorolhatók:

1, az azonnali hatású készítmények: a szexuális aktus előtt nem sokkal kell alkalmazni őket, a kívánt hatást néhány perctől körülbelül egy órán belül érik el, a termék jellegétől függően. Ide tartoznak a különböző spray‑k, krémek és az alkalmi potencianövelő termékek is. Ezek leginkább azoknak ajánlottak, akikkel néha-néha fordul elő a merevedési probléma, vagy egy speciális alkalomra akarnak „biztosra menni”. Ilyen lehet például egy első éjszaka, amikor olyannyira erős lehet a teljesítési vágy, hogy a szexuális teljesítményt negatívan befolyásolhatja.

Az ilyen szerek éhgyomorra vagy közel éhgyomorra még erőteljesebb hatást fejtenek ki.

2, Az olyan készítmények, amelyek folyamatos szedést igényelnek. Ezek általában étrend-kiegészítők, amelyeket folyamatosan, bizonyos értelemben kúraszerűen kell alkalmazni. Általában nemcsak a potenciálra hatnak pozitívan, hanem az általános közérzetre, életkedvre, állóképességre is. Ezek a szerek akkor is segíthetnek, ha a merevedési zavar nem áll fenn vagy csak nagyon ritkán jön elő: hiszen ezekkel általánosságban is energikusabbnak, fittebbnek érezhetjük magunkat a mindennapok során is.

Mik tudnak segíteni?

Köztudott, hogy bizonyos ételek, italok, amelyeket nap-mint-nap fogyasztunk, valamilyen mértékben potencianövelők lehetnek. Ez nem új tudományos megfigyelés, már több évezreddel ezelőtt, az ókori Egyiptomban felfigyeltek erre a jelenségre.

Ebbe a kategóriába esik a rák, csiga, osztriga, kagyló húsa, a méz, a tojás és a rizs, de akár a galamb- és rigóhús is. Mások bizonyos fűszerekre esküsznek, mint a szerecsendió, koriander, gyömbér, fahéj. De természetesen a potencianövelő készítmények sokkal hatékonyabbak lehetnek, mint a népi hagyományokra épülő megfigyelések.

Létezik potencianövelő tea (ezekben található ginzeng, gyömbér, yerba maté, fahéj, damiana, chili paprika is), léteznek potencianövelő gyógynövény kivonatok (ginzeng, zellergyökér, aranygyökér, szerves cink), különböző kapszulák, erekciót elősegítő krémek (kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, kíméletes a bőrrel, perceken belül érezhető a hatásuk), és potencianövelő gyógyszerek is.

 

Hol érhetem el mások személyes tapasztalatait, véleményét?

Választás előtt mindenképp érdemes annak utánanézni annak, hogy mások milyen potencianövelő gyógyszerekkel voltak eddig megelégedve.